keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Mehevä kakku ja kuohkea puuro

Meille on tulossa tänään illalla vieraita kylään ja halusin kokeilla uutta kakkuohjetta. Täytyyhän vieraille jotain tarjota, vaikka itse yritänkin hillitä herkutteluani. Kakun lisäksi tarjolla on itsetekemiäni voisilmäpullia, joita sulatan pakastimesta.




Tässä mehevä ja herkullinen banaanisuklaapähkinä-kakku.
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
100 g voita/margariinia (myös juokseva käy, tällöin 1dl)
4 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 pehmeää ja kypsää banaania
n. 1dl pähkinäsekoitusta (mm. saksanpähkinä, cashewpähkinä, manteli)

Kiehauta vesi ja sulata siihen rasva. Jäähdytä. Vaahdota sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta kuoritut banaanit haarukalla. Leikkaa/murskaa pähkinät pieniksi ja sekoita banaanisoseeseen. Lisää munavaahtoon vesirasva ja kuivat aineet (siivilän läpi). Sekoita lopuksi banaani-pähkinä-seos varovasti taikinaan. Kaada taikina leivitettyyn (rasvattu+korppujauhotettu) kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 min. Kakku on kypsä kun kokeilet sitä hammastikulla tai haarukalla eikä siihen jää taikinaa kiinni. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Halutessasi voit tehdä kakulle kuorrutteen (ei välttämätön): 
2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
1 rkl margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl vaniliinisokeria
1½ dl tomusokeria
Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakao, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele esimerkiksi pähkinöillä.  


 Itse jouduin jättämään kuorrutteen pois, koska minä hölmö olen unohtanut ostaa tomusokeria!


Tein myös herkkumustikkapuuroa. Tätä en siis tarjoa vieraille, vaan halusin käyttää pakastimesta mustikoita johonkin ja tämä jos mikä on paras aamu-, ilta- ja välipala. 


Vatkattu mustikkapuuro
1 l vettä
n. ½ l mustikoita
1 ½ dl tummia mannasuurimoita (runsaskuituinen=terveellisempi)
n. 1dl sokeria


Keitä mustikoita vedessä muutamien minuuttien ajan. Siivilöi mustikat pois vedestä. Vispilöi kiehuvaan mustikkaveteen mannasuurimot ja sokeri. Keitä 7-10 minuuttia. Jäähdytä. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi mustikkapuurovaahdoksi. Laita jääkaappiin.
Parasta puuro on muutama tunti vatkauksen jälkeen jääkaappikylmänä maidon kera. Säilyy jääkaapissa muutamia päiviä. Voit käyttää mustikoiden sijasta perinteisesti puolukoita tai muita marjoja.



Puuro maistuu jälleen kerran todella hyvälle! Meinaan kyllä syödä tänään tuota kakkuakin, kiloista välittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti