tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kuulumisia!

Nyt niitä kuulumisia. Kahden viikon postaustauko johtuu siis siitä, että mielessä on ollut monen monta muuta asiaa ja vointikin on toisinaan ollut kovin kurja. Jos ensin kuitenkin niitä hyviä kuulumisia. Olen viettänyt kesän parhaimpia hetkiä viime- ja toissa viikonloppuna. Toissa viikonloppuna koitti vihdoin Tallinnan matka, jonne lähdimme Ukon kanssa kaksin. Laivalla nautimme buffetin herkkuruuista ja Tallinnaan päästyämme kiertelimme kaupoissa ja kahviloissa koko loppupäivän. Nukuimme romanttisesti hotellissa yön ja seuraavana päivänä saimme vielä nauttia helteisestä Tallinnasta ennen illan kotiinlähtöä. Ostin jokusen vaatteen, hirveästi ei tullut kuitenkaan shoppailtua koska vaatteiden osto tuntuu tässä vaiheessa raskautta jo turhalta. Nautin täysin vatsoin kaikista herkkuruuista ja jäätelöstä, en jaksanut mittailla verensokereita tai stressata asiasta. Mitään älytöntä herkuttelua en silti itselleni sallinut. Koko reissu oli ihanaa laatuaikaa Ukon kanssa ellen olisi ollut kipeä. Siinä siis yksi huonommista kuulumisista. Olin flunssassa jo matkalle lähtiessä ja tauti tottakai paheni koska en levännyt. Kotiintuomisena poskiontelontulehdus, korkea kuume ja viikon antibioottikuuri.


 Onni rv 32+3

Viime viikonloppuna Ukko vei minut ulos syömään, kävimme minigolffaamassa, koiran kanssa uimassa ja nautimme auringosta pihallamme. Sunnuntaina kävimme merellä veneilemässä ja ajoimme pieneen rauhalliseen saareen, jossa saimme olla aivan kaksin. Otimme aurinkoa, juttelimme ja paistoimme nuotiolla makkaraa. Tajusin taas, kuinka paljon rakastankaan omaa Ukkoani! ♥ Auringosta ja helteistä olenkin nauttinut kovasti, vaikka onhan niissä huonotkin puolensa. Omalla takapihalla hyvän kirjan kanssa makoilu ja ystävien tapaaminen terasseilla veivät aikani (ja voimani) viimeviikolla. 


Helteet ovat veroittaneet vointiani. Turvotus helteiden aikaan oli kammottavaa, kengät eivät mahtuneet jalkaan eikä varpaat meinanneet taipua ollenkaan. Olen ostanut jo kahdet H&M:n varvassandaalit ettei tarvitse helteillä paljain jaloin kulkea. Turvotusta on kertynyt jo jonkin aikaa myös sormiin ja ranteisiin, jolloin pelkkä käden nyrkkiin puristaminen on tuntunut hankalalta. Turvotuksestakin johtuen on käsistä ja etenkin sormista lähtenyt öisin tunto, herään siihen kun käsiä pistelee ja särkee. Ihmettelin tätä asiaa aikani, kunnes neuvolassa kerrottiin oireiden johtuvan rannekanavaoireyhtymästä, joka saattaa ilmaantua raskausaikana. Hoitona ei ole nyt muuta kuin rasituksen välttäminen (tämä koneella naputteluhan ei sitä ole :D) ja tietenkin turvotusten ehkäisy runsaalla veden juonnilla. Synnytys aikanaan toivottavasti vie koko taudin mukanaan. Turvotusten lisäksi helteet ovat saaneet oloni väsyneeksi, olen nukkunut entistä enemmän päivällä, koska yöllä nukkuminen on hyvinhyvin katkonaista. Myöskin kova flunssa ja poskiontelontulehdus ovat pakottaneet lepäämään.


Nyt kun vauhtiin pääsen, kerron hieman myös Onnin kuulumisista ja vatsan kasvatuksesta. Onnin painoarvio oli viime viikolla (rv 31+6) n. 2000g, mikä oli lääkärin mukaan normaali. Pojan vyötärönympärys on kylläkin liian suuri viikkoihin nähden ja todennäköisesti pojasta tulee lääkärin mukaan "pullero". Tähänhän on syynä siis raskausdiabetes. Painoa itselleni on tullut nyt noin +/- 9kg, johon olen kohtuullisen tyytyväinen, en haluaisi kyllä yhtäkään kiloa enää mutta pakostihan niitä muutama varmaan vielä tulee. Diabeteshoitajan mukaan painonnousussani ei ole mitään huomautettavaa ja kaikki verensokeriarvoni sekä labrakokeeni ovat olleet hyviä. Pienet herkutteluhetkeni eivät ole siis tuottaneet vahinkoa minulle tai Onnille. Seuraava painoarvio on vasta rv:lla 36, jolloin samalla tehdään synnytystapa-arvio ja mahdollisesti keskustellaan synnytyksen käynnistämisestä ennen laskettua aikaa, mikäli Onni vaikuttaa isolta. Toivon salaa, että synnytys käynnistettäisiin vaikkapa viikolla 38. Jos näin kävisi, ei Onnin syntymään olisi enää kuin reilu kuukausi!

Kertokaa te lukijat omia kuulumisianne, miten voivat muut odottajat? Miten selvisitte helteistä? Ovatko muut kärsineet rannekanavaoireyhtymästä?

8 kommenttia:

  1. Helteistä selvittiin ukon rokseila, mitkään muut kengät ei jalkhan menny ja varvassandaaleita en pysty käythän, mikhän ole vistompaa ko se kun jotaki on varpaan välissä :D
    Käsien turvotuksesta : tuo vois olla niin omaa tekstiä. Yöllä on todellaki tullu herättyä pari kertaa käsien takia, se pakotus ja pistely - argh ! Hellepäivinä en saanu tiskirätistä puristetua ees vesiä poijes, niin oli surkiassa kunnossa. Enkä muute saanu maitopurkkiakhan auki, silloin tuli kyllä kiukku :D
    Muuten on vointi ihan hyvä, mitä nyt tänhän on KOKO PÄIVÄN poltellu selkää ja supistellu varsin kivasti. Alitajunta käski pakata sairaalakassin ja laittaa lakanat pirpanalle sänkhyn valmiiksi ja tarkistaa pirpananki kassi :DD Omituinen olo ollu koko päivän, saas nähhä =P
    Meillä ei muuten ole tehty ko tasan yks painoarvio ja soli joskus rv 32 tienoilla kun tuli käytyä ylimääräisellä äitipoli käynnillä. Synnytystapa-arviossa ei mithän puhetta mistään painoista ja saati koosta. Oispa vain ihan puhtaasti uteliaisuuesta hauska tietää minkä kokone tuo pirpana on, tekevät arvion viimistään kun synnythän lähethän. EI muuten. Pöh sanon mie..

    Että tämmöset pikkuset kuulumiset :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla kuulumisiasi Eve, olen kyllä blogiasi lukenut vaikka omaani en ole päivitellyt :) Siis tämä käsien turvotus on kamalaa, nyttekin mulla on oikean käden keskisormi ja nimetön ihan tunnottomat! :/ Toivottavasti teidän pikkuinen tulisi jo maailmaan, ainakin hyvältä näyttää niiden supistelujen osalta :) Hassua noiden painoarvioiden kanssa, sit kun on joku raskausdiabetes tms. niin saa ravata koko ajan ultrassa :D Parempi ehkä niin.

    VastaaPoista
  3. Mie voisin kyllä iha mieluusti ravata kanssa ultrissa, on ne nii siistejä :D Ja jos vielä hyvä ja mukava ultraaja nii lepposta touhua maata ja tuijotella pirpanaa ^_^
    Jepjep, mulla loppu unet kesken nyt ko oikean käjen sormet leikki HK:n blöötä - kiristää ja kolottaa iha tosissaan O.o Ompas ihana valittaa ko joku ymmärtää :DDD
    Ja hitsin siistiä että joku muuki lukkee tuota blogia ko meän äiti ja siskot :DDD
    Kui paljon sielä ultrassa muuten häätyy sitten juossa jos diabetes toethan? Tai jossain muissa kontrolleissa ylipäätänsä?

    VastaaPoista
  4. No siis itse olen käynyt nyt oliskohan kolme kertaa ylimääräisessä ultrassa painoarvion puitteissa ja kerran sitten ihan muista syistä jouduin käymään päivystyksessä ja samalla ultrasivat. Ihan kivahan se on ultrassa käydä ja saada tietää kaiken olevan hyvin, muttei siinä paljoa pikkuista ehdi nähdä. Lääkäri aina nopeasti vain etsii vauvasta ne kohdat, joita mitataan eli pään, vyötärönympärys ja reisuluu. En ole kertaakaan vielä ymmärtänyt kunnolla että mikä osa vaavasta on kuvassa kun lääkäri vain mittailee :D Ja kai ne ultrien määrät riippuu odottajasta. Aluksi mulla piti olla vain yksi ylimääräinen ultra rv36 diabeteksen takia mutta sitten huomattiin päivystyksessä (kun kävin sen muun asian takia eli vauvan liikkumattomuuden takia siellä), että vauvahan onkin iso! Sen jälkeen sitten alkoivat seurata kasvua. Eli jos en olisi käynyt päivistyksessä sen takia kun en liikkeitä tuntenut, ei olisi poikaa ultrattu silloin ja huomattu suurikokoisuutta. Muita kontrolleja ei nyt oikeastaan ole, muutamia ylimääräisiä labroja tietty otettu ja eilen kävin diabeteshoitajan vastaanotolla.

    Voi jestas, tiedän niin tuon tunteen. Mulla on edelleen kaksi sormea ihan puutuneet vaikkei turvotusta hirveästi käsissä nyt ole :/

    Ja kyllä mä luen blogiasi, pitäisi alkaa vaan useammin kommentoimaan :)

    VastaaPoista
  5. Ihan ekaks pitää sanoa että tosi kauniita kuvia!!
    Helteet oli täälläkin karmeet, noin pahaa turvotusta ei ole mulla kyllä ollut, nilkat vaan näyttää viehättävän paksuilta.. Mulla ei muutenkaan ole mikään kovin naisellisen kokoinen kengännumero. Paljon nestettä vaan, ja hei hyvä vinkki jonka sain neuvolasta: Vichyvettä! Siinä on suolaa ja kivennäisaineita ja kaikenlaista jotka hikoilee pois, on tää ainainen jano ja nestehukka ja näivettynyt olo helpottunut huomattavasti kun aloin sitä juomaan.
    Voin lohduttaa sua kertomalla että mun paino on noussut 12 kiloa, ihanaa, ja se on kuulemma aivan normaalia ja neuvolatäti ilahdutti mua kertomalla että koska oon aluks ollut niin kevyt että se voi hyvinkin nousta tosta vielä reippaasti....
    Vauvan painoarvio silti on pysynyt pikkiriikkisenä, onneksi, eipähän tarvi punnertaa mitään jättipalleroa ulos!
    Mut hei miten sulla on synnytystapa-arvio jo viikolla 36?? Diabeteksenko takia? Mä sain ajan vasta viikolle 38 ja jouduin ite soittamaan ja ruinaamaan sen aikasemmaksi viikolle 37 koska on supistellut niin uhkaavasti.
    Toivotaan että kaikki menee hyvin teillä!
    Oli muuten sopivan pitkä ja visuaalisesti nätti postaus, kivaa luettavaa :)
    J

    VastaaPoista
  6. Voi kiitos Jayd, kiva kuulla että postaus miellytti :)

    Helteistä on siis kärsitty sielläkin, varmaan se on tuskallista useimmille loppuraskauden odottajille. Joo tuo vichy-vesi onkin ihan hyvä muistutus, kyllähän se oon itekin tiennyt mutta tulee vaan juotua silti lähinnä vettä ja light-limuja joista ei ole mitään hyötyä. Voiskin ostaa vichyä kaappiin.

    Eihän sun painonnousukaan nyt mikään hurja ole, olet niin pitkällä raskautta jo :) Mulla ei vaan sais tulla edes paljoa tän raskausdiabeteksen takia vaikken mikään lihava ennen raskautta ollutkaan. Ja joo, luulen että tuo synnytystapa-arvio on jo rv 36 tuon RD:n takia. Mullakin on nyt tullut kipeitä supistuksia jo jonkin aikaa ja pelottaa pysyykö pikkuinen sisällä sinne astikaan.

    Menenkin kurkkimaan nyt sun blogia :)

    VastaaPoista
  7. Meilläpäin on ihan standardi tuo synnytystapa-arvio viikole 36. Jännä miten voiki vaihella niin paljon..

    Ja mie bongasin kans vichy-vinkin, häätyyki kipasta heti naapurikiskalle! Jaloille voisin takasin vinkiksi heittää, että laittaa petarin alle tyynyn - ei ole aamusin niin pahana nuo koivet, pääsee jopa liikkeelleki =) Meilä vain koira tykkäs kauheasti tästä uuesta "pesäkummusta" =DD

    Yhdyn Jaydiin, tämä oli aivan mahottoman kiva postaus kuvineen päivineen ^^ Tullu piiiiiiitkän aikaa luettua itteasiassa niin anskin ko Jaydinki blogia, se kommentien rustaaminen tuntuu vain välilä olevan niin kauhian hankalaa ja työlästää.. :D

    VastaaPoista
  8. Joo tota tyynyä petarin alla oonki jo kokeillut :) Se auttoi kyllä pahimpiin turvotuksiin. Kiva kuulla että postauksesta tykättiin, täytyy siis ottaa tästä opiksi ;)

    VastaaPoista