perjantai 17. kesäkuuta 2011

Eilen


Eilen en jaksanut lähteä mihinkään, nautin vain olostani omalla takapihalla (muutamista sadekuuroista välittämättä). Sohvalla löhöily ja herkuttelu kuuluivat myös päivääni. Ja äitiyspakkaus tuli vihdoin viimein! Kuvat puhukoot puolestaan.


Ylläolevat kuvat ovat takapihaltamme. Lupasin aiemmassa koti - postauksessani laittaa kesällä blogiini todisteita takapihan joesta.

Ps. Edellisessä postauksessa kerroin kipeistä supistuksistani ja muista oudoista oloistani. Noh, tänään aamulla aikaisin, joskus viiden aikaan heräsin outoon kolottavaan selkäkipuun. Nukahdin kuitenkin uudelleen vain herätäkseni tunnin päästä uudelleen, outoon vatsakipuun. Koko vatsaa koski ylhäältä alas asti ja kovasti. Nousin ylös, otin parasetamolia, join mehua, kävin vessassa ja tein kaikkeni saadakseni kivun loppumaan. Ja loppuihan se mutta alkaakseen taas hetken päästä uudelleen. Kipu lievittyi välillä ja alkoi sitten taas kunnes se ilmeisesti loppui ja nukahdin. Yritin kipujen tullessa kokeilla vatsaani mutten ainakaan huomannut sen kovettumista. Minusta koko vatsani on ollut kova jo pitkän aikaa ilman supistuksiakin :D En tunne kun vauvan pyllyä ja selkää, kovaa vaan. Mutta jäin miettimään, oliko kyseessä supistukset vai vain jokin outo aaltoileva vatsakipu? Kipeitä supistuksia on kyllä ollut, muttei koskaan levossa eikä koskaan tälläisiä jatkuvia ja näin kovia. 

 Millaisia kipeät supistukset ovat teidän tuntemina?

11 kommenttia:

 1. Kuin menkkakivut, mutta enemmänki polttavia ja 156 x kovempia kuin ite menkkakivut. Sekä selässä tai alavattalla. Ja ne ei kyllä välttämättä helpota missään vaiheessa, tulevat ja jämähtävät. Koita siinä nyt kellotella mithän..
  Mutta sitten on kyllä omituista mahakipua, sellaista ko kovassa paskatauvisa voipi olla =D Koko mahan pittuuelta ja ne tullee kouristuksenomasina. Ne on kuulemma sitte niitä ihan oikeita supistuksia.
  Silloin kun äitipolille lähdin 2.5. niin olin koko päivän siinä luulossa, että son vain paskatauti. =DD Kuinka väärässä sitä olikhan..

  VastaaPoista
 2. Mitä ihmettä, ai ne on oikeita supistuksia?! Just tollai mua koski niin kun kirjoitit: " omituista mahakipua ku kovassa paskataudissa, koko mahan pituudelta ja kouristuksenomaisina"! Sillai mua just koski! Mitäs ne sulle silloin 2.5 sitten sanoi ä-polilla? Ei voi muistaa vaikka oot varmaan siitä postannutkin.

  VastaaPoista
 3. Silloin niitten takana oli lauantaina ensimmäiset oireet ilmottanu pissatulehus - se laukas ne hirviät supistukset joita mie luulin tosiaan paskatauviksi ko piti sielä vessassaki rampata =D Mutta nekki loppu sitte samantein ko sain ekan antibiootin nieltyä.

  Niitä on vissin sitten yhtä monta erilaista supistusta ko on synnyttänyttä äitiä - kaikki kokee ne erillä tavalla, eri paikoissa ja eri vahvuuksina. Oppikirja supistustukset ja in real life-supparit =D
  Mutta kaikki ne sanoo, että kyllä ne oikeat synnytyssupparit sitten tietää ko ne tullee - pakko luottaa tähä :DD

  VastaaPoista
 4. No mullei onneks pissavaivoja ole ollut, ainakaan vielä :) Totta, kyllähän niitä varmasti on jos jonkinmoista supistusta jokaisella :) Täytyy kyllä ens viikolla päästä sinne lääkärille, että sais edes vähän selkoa missä mennään :)

  VastaaPoista
 5. Ja toivottavasti ei tulekhan ! Uusi aina vain uudestaan koko loppu raskauven ajan, jeejee. Mitähä mie olen jo 3 eri antibioottikuuria saanu syötyä. No jos jotaki positiivista niin suurin osa on ollu kyllä oireettomia ja eipähä ole ummetuksesta tarvinu kärsiä :DD

  Ilmotteleha sitte mitä se lääkäri sannoo =)

  VastaaPoista
 6. Eihän mun kohdunsuulla mitään ole tapahtunut. eilen oli niin pahoja kipuja illalla et kävin näyttäytymässä ä-polilla mut ei mitään muutoksia ole tullut (näin ainaki ymmärsin, lääkäri oli niiiin idiootti etten ihan aina ymmärtänyt kaikkea :D). Kivuistakaan sanonut mitään, normaaleja supistuksia ja liitoskipuja ja joku häpyluun rusto on jotenki kipee niin se venyy tms. ihme touhua.

  VastaaPoista
 7. Mitähän kummaa... Kuulostaapa vain jännältä lääkäriltä. Itele sattu kerran kans semmone lääkäri joka vain mutisi koko ajan jotaki kätilölle, joka kirjotteli ylös tietoja ja seki tais kyllä pariin kertaan tiuskasta "että mitä sanoit??" ko saanu mithän selevää.. :DD
  No pääasia ettei kuitenkhan mithän vakavaa saati pahaa.

  VastaaPoista
 8. Joo parempi se näin on kuitenkin. Mut ihme lääkäri kyllä, jotain se selitti jostain et vauva on alhaalla ja joku antaa periks ja jotain "mut ei se ihan heti synny". En sit tiedä voiko siitä päätellä mitään. Ilkeä vanha akkalääkäri. Kerranki suomalainen (että ymmärsi puheen) mut silti huonoin kaikista.

  VastaaPoista
 9. Mie suomentaisin tuon, että vauva on laskeutunu eli porautuu sinne sinne sinne justiinsa niin ja levittää lantion luustoa josta johtuu liitoskivut.. Mutta son vain hyvä, eri asia sitten ko se kiinnittyy eli ei enhän pyöri paikallansa. Sitten son jo poka oikiasti syntymässä.
  Ootko huomannu että maha ois muuttanu muotoansa tai plompsahtanu alemmas?
  Saikhan tästä minunkhan sepustuksesta selevän? :D

  VastaaPoista
 10. Joo, oon huomannut, maha on tipahtanut alemmas, kyllä! Näinhän se siis varmaan on :)

  VastaaPoista
 11. Äitiyspakkaus näyttää heti paljon kivemmalta kuvissasi, kuin Kelan sivuilla :) Omaa pakkausta vielä odottelen! :)

  VastaaPoista