maanantai 11. heinäkuuta 2011

Ennakkovaroituksia?

kuva täältä
 Onko olemassa merkkejä, joista voi "ennustaa" lähenevän synnytyksen? (Tarkoitan muita kuin säännöllisiä supistuksia ja vesien menoa.) Tottakai näillä viikoilla se on väkisinkin lähellä, mutta tarkoitan voiko tietää, että se tapahtuu päivien päästä, todella pian? Googletin asiaa ja löysin muutamia oireita, joita monet kertoivat kokeneensa hetkeä ennen vauvan maailmaan tuloa.


Verenpaineen pieni kohoaminen.
CHECK! Tänään neuvolassa RR oli hieman koholla, ei kuitenkaan merkittävästi mutta koholla kuitenkin.


Turvotusten lisääntyminen.
CHECK! Eilen illalla jalat olivat entistäkin suuremmat pallot! Viikossa painoa tullut 560g mikä on eniten tähän mennessä.


Vauvan liikkeiden vähentyminen/rauhoittuminen.
CHECK! Onni on ollut pari päivää hyvin rauhallinen. Liikkeitä kuitenkin tuntuu, enkä ole tippakaan asiasta huolissani mutta poika on vaan ollut rauhallisempi.


Luonto hoitaa suolen tyhjennyksen.
CHECK! Äsken pienen lenkin jälkeen oli juostava vessaan ja suoli tyhjeni oikein kunnon voimalla! Eikä koko raskausaikana ole ennen ollut ripulia.


Pesänrakennusvietti; pari päivää ennen synnytystä äiti kokee pakonomaista tarvetta siivota.
CHECK! Olen tänään pessyt pyykinpesukoneen pesuainelokerot ja roskisämpärin, pyyhkinyt pölyjä (ja muuta paskaa) roskiskaapista ja siivonnut muutenkin outoja paikkoja, joita tulee (liian) harvoin puhdistettua.


Näiden oireiden lisäksi neuvolatäti totesi Onnin kiinnittyneen napakasti lantiooni (viime viikolla lääkärin tarkastuksessa pää vielä liikkui lantiossa). Ja viime viikollahan jo selvisi lyhentynyt kohdunkaula ja pehmeä kohdunsuu ja kipeiden supistusten jatkuessa, lääkäri ennusti synnytyksen saattavan käynnistyä piakkoin. No, onhan niitä supistuksia ja menkkavihlomisia ollutkin.


Näistä merkeistä innostuin ehkä vähän liikaakin, mutta pidetäänhän peukut pystyssä kuitenkin! Onhan Onni jo niin iso poika (rv 36+0 3200g), että sopisi maailmaan jo tullakin! ♥

Minkälaisia "ennakko-oireita" teillä on ollut ennen synnytystä? (Ennen lapsiveden menoa ja säännöllisiä supistuksia.) Mahtavatko ylläolevat "myytit" pitää paikkaansa?

2 kommenttia:

  1. Mulla täyttyy nuo kaikki kohdat myös, paitsi myllerrys on samanlaista kuin aiemminkin. Ehkei kuitenkaan niin koko aikaista kuin viime viikolla. Mutta en usko, että meillä ainakaan olisi vielä vähään aikaan edessä. Sattumaa!

    VastaaPoista
  2. Caisalisa, luinkin sun viime postauksen jo aiemmin ja nyt vielä uudelleen ja totta, sullahan on samanlaisia oireita. Mulla on vaan niin kova luotto siihen, että kun paikat on jo ruvennu "valmistautumaan" ja kun lääkärikin sanoi, että hyvin voi tulla ennen käynnistyspäivää (27.7) niin toivon kokoajan (liikaakin) Onnin jo tulevan :D Toivoahan aina saa ;)

    VastaaPoista